• Ik scan een aantal negatieven uit begin 60-er jaren. Het gaat perfect, de kleuren worden ook heel mooi, maar bij sommige negatiefstroken pakt de scanner opeens maar een klein deel van een negatief, of niet het gehele beeld (ik zie op het negatief dat er meer op de foto staat dan dat er gescand wordt). Ook is er een negatiefstrook waarbij één negatief heel donker wordt weergegeven, de rest goed (en hij ziet er ook prima uit op de negatiefstrook). Hoe kunnen deze verschillen ontstaan? En hoe kan ik dit oplossen?

    Gesteld op 8-5-2024 om 15:43 in forum Epson perfection v600 photo Misbruik melden
    • U kunt de grootte van het te scannen negatief zelf instellen. Als de negatieven verschillend qua lichtsterkte worden weergegeven dan scan ik het te donkere negatief apart en bepaal ook zelf de grootte. Geantwoord op 8-5-2024 om 17:19

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Super, ik heb de instelling inderdaad gevonden voor 6 x 8 cm.
      Nu zit ik alleen nog met het feit dat de scanner af en toe een klein gedeelte van het negatiefbeeld pakt (van gewone negatiefstroken van 3,5 x 2,5 cm. En dat gebeurt elke keer bij hetzelfde negatief, want ik verplaats de strook naar de andere kant of draai hem om en toch laat hij dan maar een detail zien van het negatief en niet de totale foto. Ik heb namelijk nog niet uitgevonden hoe ik van een negatiefstrook een negatief apart kan nemen en de grootte kan bepalen. Geantwoord op 8-5-2024 om 18:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Allereerst maak je een voorbeeldscan. Dan zie als t goed is je negatiefstrook. Je moet t vinkje bij thumbnail uitzetten. Je ziet dan links 6 symbolen onder elkaar. Door er met je cursor op te staan zie je de betekenis. Je kunt alle geselecteerde negatieven deselecteren door met de cursor op t negatief te staan , aan te klikken ( de omtrek wordt een stippellijn) en de gum gebruiken. Je kunt ook de omtrek van een negatief vergroten. Met de cursor erop, aanklikken en wordt weer stippellijn en dan aan de rand of in de hoek de omtrek vergroten of indien je wilt verkleinen. Wanneer er geen omtrekken zichtbaar zijn moet je ze zelf maken. Ga op t negatief staan met je cursor en klik aan en houdt vast en maak de omtrek. Als je tevreden bent laat je de negatieven scannen. Geantwoord op 8-5-2024 om 19:17

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info