• Hallo ik heb de delonghi esam4500 nou valt de koffie niet meer in het koffiedik bakje maar er naast,ik heb alles schoongemaakt maar het blijft er naast vallen.
    Waar kan dat aan liggen ?

    Gr. Natascha

    Gesteld op 15-2-2014 om 12:38 in forum DeLonghi esam 4500 magnifica Misbruik melden
    • Ik heb het probleem inmiddels ook sinds drie weken. heb je al een oplossing gehoord of gekregen.hoort het graag mijn mail is jv.g@upcmail.nl,alvast bedankt. Geantwoord op 20-3-2014 om 17:30

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • hoi, wij hebben sinds een 2 weken hier ook last van. heel vervelend. heeft iemand een idee hoe dit te voorkomen is?
      vosrm@kabelfoon.nl Geantwoord op 28-3-2014 om 14:19

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Ik heb een esam 4200 maar heb wel hetzelfde probleem. Ik vermoed dat de brouwunit niet meer goed functioneert. Ik ga deze week een nieuwe bestellen. Geantwoord op 29-3-2014 om 22:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb deze week een nieuwe brouwunit binnengekregen en het probleem was opgelost. Koffiedik valt nu netjes in het afvalbakje. Geantwoord op 6-4-2014 om 21:08

      Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden
    • Ik heb gemerkt dat er op de unit in het midden, die je er dmv het indrukken de rode knoppen er ook uit kan halen, speling zit.
      Hierdoor "valt" hij naar links waarmee het element dat de koffiedik naar het bakje schuift geblokkeerd wordt.
      Ik probeer al met een saté prikker de unit naar rechts te houden maar dat is natuurlijk een flut oplossing en werkt ook niet. Wie heeft er een beter (goedkoop) idee?
      Gr. Miranda Geantwoord op 11-4-2014 om 14:18

      Waardeer dit antwoord (14) Misbruik melden
    • Ik heb inmiddels ondervonden dat mijn theorie en oplossing niet werkt, heb hem bij DeLonghi in Breda afgegeven en kon hem dezelfde dag alweer ophalen, kosten €66,55, helaas was de garantietermijn verlopen. De brouwunit was niet meer in orde, deze is gerepareerd en oa gesmeerd. Had dus geen kosten voor onderdelen. Gr Miranda Geantwoord op 10-7-2014 om 10:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • De zetgroep schuift in en uit elkaar als hij door de machine op en neer beweegt voor het ophalen van de koffie en het water.
      Als deze schuiven te zwaar lopen krijg je het euvel dat de koffie niet in het bakje wordt geduwd.
      Zetgroep schoonmaken en schuifmechanisme paar keer op en neer halen en invetten. Geantwoord op 10-2-2018 om 12:51

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • En jawel hoor, probleem opgelost!! en ik begrijp nu ook waarom het is opgelost.
      Wanneer de zetgroep uitgetrokken wordt (zich geheel naar rechtsboven beweegt) zie dat dat hij uit 2 delen van een 'telescooparm' bestaat. Een dik en een dun deel. Op de scheiding van die 2 delen zit een witte ring. Toen ik de zetgroep uit elkaar wilde halen merkte ik dat je het dunne deel alleen met enorm maar dan ook met enorm veel kracht uit het dikkere deel kan trekken. Dit gedeelte schuift dus opzettelijk zwaarder dan het dikkere deel.
      Wat nu de bedoeling is van het mechaniek is dat wanneer de koffie door gelopen is, en de zetgroep zich weer naar benden begeeft, eerst het dikkere stuk inschuift. Daarmee gaat de zuiger naar boven en komt de koffieprut al geheel naast het hendeltje te liggen. Precies op dit moment is de zetgroep halverwege zijn reis naar beneden. De koffieprut ligt dus al hlverwege de reis naar beneden klaar om van de zetgroep afgeschoven te worden. Daarna schuift het dunne gedeelte in en komt de zetgroep langs het palletje dat het hendeltje in beweging zet.
      Bij mij liep het dikke uitschuifstuk kennelijk zwaarder dan het dunne deel waardoor eerst het dunne gedeelte inschuift en de koffieprut diep in de cylinder/zetgroep blijft. Alleen pas wanneer de zetgroep helemaal beneden is moet het dikkere stuk inschuiven maar dat gebeurt dus later dan dat het hendeltje in beweging is gezet.
      Kortom, zetgroep uit elkaar halen en in het vet zetten (let op dat je vet toepast waar wij mensen tegen kunnen). Krijg je de zetgroep niet uit elkaar dan zou je kunnen proberen om de zetgroep geheel naar beneden te duwen en de cylinderwand van een beetje vet te voorzien, alsmede aan de buitenkant van het dikke uitschuif stuk. Geantwoord op 10-2-2018 om 13:00

      Waardeer dit antwoord (17) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info