• Als ik wil afdrukken verschijnt er een venster met vermelding :absorptiekussen voor inkt is vol
    en op display E en 2 en7
    Hoe kan dat opgelost worden, graag een antwoordje aub
    Bedankt.....Pieter

    Gesteld op 31-3-2013 om 11:16 in forum Canon Pixma MP160 Misbruik melden
    • Ik heb het zelfde, ben benieuwd als iemand een oplossing heeft. In de handleiding staat alleen "Neem contact op met servicecenter.." Hopelijk reageert iemand, zie veel vragen, weinig antwoorden :( Geantwoord op 31-3-2013 om 11:46

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem. Bovendien verplaatst het inktpatroon zich niet meer naar links.
      Hebt u een oplossing ontvangen ?
      Bedankt
      Florent Geantwoord op 8-5-2013 om 10:12

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo, ik heb ook steeds storing E8 en dat de inktkussens vol zijn.(ik wist niet eens dat die er in zaten) Ik vond nergens wat ik er aan kan doen. Reparatie kost zo maar €60; daar koop je ook een nieuwe printer voor. Daarom zelf maar eens op zoek gegaan waar die kussentjes zitten. Als je het instrumenten paneel optilt, zie je de cartridges rechts zitten. Daar is het een grote smeerboel van inkt. Als bij het opstarten de cartridges een keer heen en weer gaan, zie je dat het links bij de eindaanslag ook een grote smeerboel is.
      Je kunt er moeilijk bij, daarom heb ik de hele omkasting gedemonteerd.

      Eerst het instrumenten paneel optillen, dan het voorpaneel verwijderen (wegdrukbare klipjes boven en opzij), dan de beide zijpanelen mbv schroefjes verwijderen, dan de bovenklep+glasplaat en bedieningspaneel in zijn geheel afschroeven, en daarna het resterende grijze bovenpaneel. De kabelstrips in de hoek kun je voorzichtig uit de stekkerverbindingen trekken.
      Daarna zie je rechts een wit kunststof wagentje onder de cartridges. Dat wagentje kan heen en weer glijden. Daarop zitten de inktkussentjes. Het was bij mij een grote smeerboel met klodders gedroogde en natte inkt. Door het wagentje helemaal naar rechts te duwen, en de voorzijde net iets verder naar rechts te duwen dan eigenlijk kan,
      kun je de voorste uitsteeksels uit hun geleiding krijgen, en vervolgens de achterste uitsteeksels uit hun geleiders trekken. (Let op, er zit een heel klein trekveertje aan de onderkant! Als je het wagentje flink aantrekt naar boven, rekt de veer mee, en kun je hem uithaken.) Nu heb je het wagentje los, trek voorzichtig de inktslangetjes los, en kun je met een dun schroevedraaiertje de inktkussentjes uit hun houders wippen.

      Schoonmaken: Leg alles in een bakje met (kraanheet) zeepsop, en wacht een half uur.
      Moet je eens kijken hoe schoon alles wordt. De rest met een kwastje reinigen, op laten drogen en de overige printerdelen opdeppen met keukendoek en als laatste met een oude handdoek in een beetje in zeepsop gedept reinigen en afvegen.
      Vervolgens in omgekeerde volgorde weer monteren.
      Printer opstarten, printen en klaar.
      Het kan zijn dat deze nog eens E8 storing geeft, maar daarvoor druk je op de copie-knop zwart-wit, of kleur, en vervolgens begint het printen.
      Ik hoop dat ik jullie allemaal door proberen wijs heb gemaakt hoe dit op te lossen.
      Veel succes.

      Meindert Kingma, 16-08-2013 Geantwoord op 16-8-2013 om 10:33

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info