• Ik rij met een C220 break. Heb gisteren mijn Becker losgekoppeld uit de wagen om een update te doen van de kaarten. Heb deze gekoppeld aan mijn computer, update gelukt, terug in mijn auto aangesloten maar vervolgens niks meer. Er bleef een cirkeltje draaien op mijn scherm, maar voor de rest niks. Terug losgekoppeld in mijn auto, nogmaals aan de computer gelegd om een nieuwe update te doen maar dat lukte ook niet meer, de computer herkende het toestel niet meer. Ik denk dus dat ik alles kwijt ben van gegevens want ik zit nu met een leeg scherm, die niks meer doet, noch aan de computer noch in de auto ... Heeft er iemand een gelijkaardige ervaring gehad en zo ja, hoe werd dit probleem dan opgelost ?

    Gesteld op 21-8-2013 om 10:22 in forum Becker MAP PILOT Misbruik melden
    • Ik rijd met een B200 en heb vandaag een update van de software gedaan.
      Ook ik had hetzelfde probleem als u: steeds kreeg ik na installatie van de pilotdoos in de wagen de boodschap dat de software werd geïnitialiseerd, met een ronddraaiend cirkeltje, maar verder gebeurde er niets..
      Heb het dan toch gevonden: na het opladen van een nieuwe softwareversie op kaarten op de PC, staan deze gegevens enkel op de PC en nog niet op de pilotdoos van de wagen, ook al is die tijdens de update verbonden met je PC.
      Je moet nadien de content manager opstarten, kaarten en software migreren vanuit de PC naar de pilotdoos (dat kan een tiental minuten duren, de software vraagt je eerst om de pilotdoos te resetten door het indrukken van de resetknop met een paperclip); na de migratie de pilotdoos installeren in de wagen en klaar is kees!
      Succes ermee! Geantwoord op 31-8-2013 om 21:35

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info