• Na 1 minuut slaat de droger af en meldt dat het waterreservoir vol is, inmiddels alles enorm gedroogd, filters allemaal schoon en droog...
    Ook zonder lekbak slaat ie naar minuut af, draait gewoon wordt ook warm...dus verder nog helemaal in orde....

    Gesteld op 27-1-2023 om 13:29 in forum BEKO DCU 740030 Misbruik melden
    • Even het waterreservoir eruit halen, en een kijkje nemen aan de binnenkant. Als het goed is, zie je een soort trechtertje.
      Even met je hand erin, en schoonpulken het kan zijn dat er troep zit waardoor de droger verkeerde dingen meet.

      Even een tip!
      Toevallig is de mijne vorige maand overleden, ik had het na een aantal storingen en 2x een kapot verwarmingselement, en de droger maakte veel herrie (kogellagers waren eruit gelopen) het helemaal gehad met deze droger, en ik heb een betrouwbare Duitser in huis genomen.
      Voor mij geen Beko meer, wat een zooi is dat! Geantwoord op 27-1-2023 om 15:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Wat je nog eens zou kunnen doen is de droger goed uitzuigen met de stofzuiger.
      Deze droger is gevoelig voor stof/ kleding resten, dus de ruimte waar het water reservoir in zit, het filter onder in de deur, de filter ruimte onder in de droger uitzuigen en het filter uitspoelen. En evt sensoren op de deur met een vochtige doek afnemen.

      Is er misschien een stukje van het waterreservoir afgebroken, daardoor de droger niet meer registreert dat het waterreservoir erin zit?

      Hoe oud is deze droger?

      Geantwoord op 27-1-2023 om 18:37

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hij draait ook zonder waterreservoir, zelfs zonder de filterbak, maar op alle programma’s na 1 minuut uit, dus het lijkt in een klok te zitten.
      Alles gestofzuigd en ook om de hoek achter bij de filterbak troep weggehaald, maar niets helpt...morgen haal ik hem van z’n plek om aan achterkant te checken en anders einde verhaal, zucht.. Geantwoord op 27-1-2023 om 18:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Een beko apparaat waar veel gebruik van gemaakt word, heeft een levensduur van 3 tot 5 jaar. Dus in mijn geval + 6 jaar is mooi meegenomen, wel 2x verwarmingselement vernieuwd.
      Beko is een 'goedkoop' Turks merk, je hoeft hier eigenlijk weinig van te verwachten.
      Ik werk op een arbeidscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, en mijn werkgroepje, demonteren oude witgoed machines voor de metalen, erg leuk zo krijg je namelijk zicht op wat goed is en wat slecht is.
      En idd ik kom beko apparaten tegen die wij demonteren van nog geen 3 jaar oud, belachelijke situatie natuurlijk.
      Koop Duitse of beter machines met een Duits achtergrond (het meeste komt uit Oost Europa), die worden zonder probleem +10 jaar, en natuurlijk kom ik ze wel eens tegen die jonger zijn, maar dan is de printplaat doorgebrand oid.
      En blijf af, van Turkse en Italiaanse merken.
      Laat maar horen of het nog gelukt is, ik ben benieuwd.
      Vg Dimitri
      Geantwoord op 27-1-2023 om 19:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Je kan morgen nog 2 dingen doen, en dat is het volgende.
      Dit moet je alleen doen als je vaardig bent met schroevendraaiers, stelt niet zoveel voor.
      Als je morgen de droger van z'n plaats hebt, en het stroom er ongeveer een half uur vanaf is, kan je het blad ervan af schroeven, deze zit met 2 kruisschroeven aan de achterzijde bevestigd, eenmaal los dan trek je de plaat naar achter ervan af.
      Eenmaal het blad ervan af, dan zie je de hoofdprintplaat tegen het toetsenbord aan de voorkant zitten.
      Je kan dan deze printplaat met een opzetstukje/ of stofborstel op de stofzuiger, voorzichtig schoonzuigen/ borstelen.

      Of de achterplaat op de droger verwijderen (6 tot 8 schroefjes) dan kom je bij het verwarmingselement en een kleinere printplaat.
      Deze printplaat en verwarmingselement kun je ook schoonmaken, LET OP HET STROOM MOET ER AF ZIJN!

      Printplaten trekken stof aan, en als hier een flinke laag stof op ligt, kan dit nog wel eens storingen opleveren of brand veroorzaken.
      Is dit het niet, dan is het einde oefening ben ik bang.
      Vergeet niet het stroom ervan af te halen!
      Vg Dimitri
      Geantwoord op 27-1-2023 om 20:34

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Condenspomp kan ook vervuild of kapot zijn idd, maar zoals je zelf zegt deze zit onderaan het apparaat, je moet wel een beetje durven sleutelen.
      En stel je besteld een nieuwe, en het is niet het onderdeel wat kapot is, dan is terugbrengen vaak een probleem.
      Op YouTube zijn er filmpjes te vinden hoe je deze pomp moet vernieuwen.

      Geantwoord op 27-1-2023 om 21:30

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ben bang dat het idd de condenspomp is en dat gaat boven mijn pet. Ik laat morgen een monteur komen met deze diagnose: kapotte condenspomp, maar als dat erg duur is...vrees ik een nieuwe...dank voor het meedenken Geantwoord op 29-1-2023 om 10:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Uiteindelijk bleek de vlotter naast de condenspomp helemaal omhoog te staan door de hondenharen/drab die door de filter verder was geslipt, de condenspomp was niet stuk. Toch was dit een werkje onder achter de machine voor mij als leek te ingewikkeld en onbereikbaar...dank voor alle aanwijzingen Geantwoord op 2-2-2023 om 09:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info